Bespanservice

De juiste bespanning van het racket is essentieel voor de kwaliteit van het tennisspel en het tennisplezier. Een te harde of te zachte bespanning kan het spel erg beïnvloeden. Nog belangrijker, het kan nare blessures veroorzaken.

                                  

Wanneer een nieuwe bespanning?

Het algemene advies is om een racket per seizoen net zo vaak te laten bespannen als je per week speelt:

2x per week spelen = 2x per seizoen bespannen.

Elke bespanning verliest na verloop van tijd door rek en uitdroging zijn elastische en dempende kwaliteiten, zelfs als er niet mee gespeeld wordt! Dit gaat ten koste van controle, precisie, comfort en power.

 

Hoeveel kilogram?

De racketfabrikant vermeldt meestal aan de binnenkant van het frame de optimale bespanningsbereik van het racket, bijvoorbeeld 26±2 kg.  Hoe meer kilo's op de bespanning, hoe meer controle. Terwijl je met minder kilo's juist meer power hebt.

 

Dikke of dunne snaar?

De meeste snaren hebben een diameter van 1,18 tot 1,30 mm.

Grotere diameter:  minder verschuiving snaren -> langere levensduur-> voordeliger.

Kleinere diameter: flexibeler, meer gevoel, comfort en rotatie(spin).

 

 

Materialen:

Polyester

Dit geeft minder gevoel en power maar een uitzonderlijke lange levensduur. De laatste ontwikkeling is de copolymeersnaar. Deze snaar kent een hogere soepelheid waardoor de speleigenschappen comfortabeler worden.

 

Hybride

Er wordt een andere snaar gebruikt voor de breedtesnaren dan voor de lengtesnaren.. Als lengtesnaar een polyester of kevlar en als breedtesnaar meestal een natuurlijke darmsnaar of een multifilamentsnaar.

 

Nylonsnaren

Dit is de meest gebruikte snaarsoort. De snaar heeft een nylon kern met rondom verschillende omwikkelingen. Deze zijn onder te verdelen in:

  • Multifilamentsnaren: tientallen soms honderden fijne filamenten ofwel heel dunne draden worden samengewikkeld tot een tennissnaar.
  • Meerlaagse multifilamentsnaren: als de gewone multifilamentsnaren maar met om de kernfilamenten meestal meerder mantels dikkere filamenten, die in tegengestelde richting draaien.
  • Multifilamentsnaren met vaste kern: 'synthetic cut'. Een vaste nylon kern wordt omgeven door een mantel van filamenten.

Contact? Stuur een e-mail naar info@tennisacademiegerrolink.nl

Of bel 06 - 57 61 27 90